Генералният директор на БТА стана президент на Световния конгрес на информационните агенции

Friday, June 14, 2019 - 17:15

София, 14 юни /екип, БТА/
Генералният директор на БТА Максим Минчев стана президент на Световния конгрес на информационните агенции за следващите три години.

Днес ние можем да кажем, че излязохме от пубертета и влязохме във фазата на възмъжаването. Затова от днес нататък все по-високо ще вдигаме летвата и ще повишаваме коефициента на полезно действие, каза Максим Минчев.
Той отбеляза, че настоящият конгрес е увеличил своята география, тъй като за първи път участват информационни агенции от Парагвай, Кабо Верде, Израел и Сейшелските острови.

Ние се намираме в златното време на информационните агенции, затова трябва да го използваме добре, каза още Минчев.

Клайв Маршал, изпълнителен директор на Press Association, Великобритания, и президент на Световния съвет на информационните агенции, посочи: "Това е един от най-добрите конгреси до момента. Безспорно ще извадим много изводи от този форум, но един от тях бе посочен по-рано от представителя на Пакистан - натискът, под който работят малките информационни агенции и това, че трябва и можем взаимно да си помагаме, за да се развиваме с помощ към бъдещето". 
Маршал благодари на Аслан Асланов, стария председател на Световния конгрес на информационните агенции. Максим Минчев поема председателството от него.

Конгресът се осъществява със спонсорството на: "Виваком", "Софарма", Първа инвестиционна банка, "КонтурГлобал Марица Изток 3", "Информационно обслужване" АД, "Електрон Прогрес" ЕАД.