Новини

14 Jun 2019
Изкуственият интелект не може да замени човешкия фактор в журналистиката, но ще улесни работата на журналистите. Около тази теза се обединиха участниците в дискусия в рамките на Шестия световен конгрес на информационните агенции в НДК. Домакин на форума е Българската телеграфна агенция.
14 Jun 2019
Генералният директор на БТА Максим Минчев стана президент на Световния конгрес на информационните агенции за следващите три години. Днес ние можем да кажем, че излязохме от пубертета и влязохме във фазата на възмъжаването. Затова от днес нататък все по-високо ще вдигаме летвата и ще повишаваме коефициента на полезно действие, каза Максим Минчев.
14 Jun 2019
Фалшивите новини са една от най-големите заплахи за демокрацията и свободния дебат. Това заяви д-р Фарид Аяр, генерален секретар на Федерацията на арабските информационни агенции FANA, който бе модератор на панел, посветен на фалшивите новини, на Шестия световен конгрес на информационните агенции, организиран от БТА.
14 Jun 2019
Ръководители на информационни агенции обсъдиха новите източници на приходи за медиите. Това стана в рамките на дискусия по време на Шестия световен конгрес на информационните агенции в НДК. Домакин на форума е Българската телеграфна агенция.
14 Jun 2019
Американският журналист, лектор и писател на бестселъри с пътеписи, истории, анализи и философска проза е сред специалните гости на Шестия световен конгрес на информационните агенции, организиран от БТА.